Wat is Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs/Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren luidt: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

 

Het doel van de Stichting Roparun is de kwaliteit van leven voor mensen met kanker te verhogen. Roparun richt zich met name op de palliatieve zorg. Dit doet Roparun door organisaties van materialen te voorzien, zoals het leveren van hoofdhuidkoelers aan ziekenhuizen en inventaris aan hospices. Tevens kun je hierbij denken aan pruiken voor kankerpatiënten. Ook maakt de stichting workshops en theatervoorstellingen in ziekenhuizen mogelijk en zelfs vakanties voor kankerpatiënten in speciaal daarvoor ingerichte vakantiebungalows.

 

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1,5 marathon. Daarnaast bestaat een team uit vier fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers en cateraars. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

 

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het goede doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan de winterfair, feest, de statiegeldboxen, het zoeken naar sponsoren en overige acties die op ons pad komen. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel. De drie teams met de hoogste opbrengst worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een week of drie na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt.

2017 © Team Samen | Alle rechten voorbehouden | Webdesign door Internetbureau Antum