Teambijeenkomst 11 november '17: Een indrukwekkende dag met sterrenwachters, gitaarklanken en staande ovaties

Om achterban, sponsoren, alle geïnteresseerden maar ook achtergebleven teamleden die helaas niet bij de bijeenkomst konden zijn bij te praten over wat er allemaal verteld wordt tijdens een teambijeenkomst van Stichting Roparun dit blog.

 

Daar gingen we weer. Voor het eerst sinds lange tijd weer naar het Nieuwe Luxor Theater om de aller eerste teambijeenkomst bij te wonen. Daar zit je dan weer. Om met je captain en teamgenoten de nieuwste en meest “dag-verse” informatie te vergaren voor Roparun 2018 :). Met honderden mensen samen in één zaal met allemaal hetzelfde doel. Roparun. Dat op zich al maakt altijd een enorme indruk. Het voelt altijd weer als thuiskomen met zijn allen. En het is altijd erg gaaf om te zien met hoe velen je eigenlijk bent! En dan is nog niet eens iedereen aanwezig.

 

Oude bekende kunnen elkaar weer even de hand schudden en een goede knuffel geven en de verschillende teams staan weer klaar om hun diverse artikelen en merchandise te verkopen. Ook Peter Stam was aanwezig met de gedenkketting en hierover volgt heel snel meer! Want naast dat dit al een prachtig initiatief is, is er nu wat nieuws te melden! Dit is al te lezen op hun website maar wij zullen hier binnenkort zelf ook meer over uitweiden want ook wij willen hier als team iets mee doen.

 

Nu hadden wij onze “nieuwelingen” al een beetje verteld dat deze bijeenkomsten altijd erg mooi en vooral indrukwekkend zijn. Maar de eerste zal vast lekker luchtig zijn en bomvol nuttige informatie. Bomvol nuttige info zat ie. Luchtig was ie allerminst. Want we zijn even met beiden beentjes op de grond gezet en er is op een prachtige manier duidelijk gemaakt, waar we het allemaal weer met zijn allen voor doen.

 

Wij geven altijd aan onze sponsoren en achterban mee, dat het altijd erg nuttig maar vooral goed is om naar de goede doelen te kijken die Stichting Roparun steunt. Soms is dit nog niet helemaal duidelijk en juist als men zich iets meer verdiept in de doelen, leeft het nog meer bij de mensen. Want die palliatieve zorg, wat is dat nu precies, en welke doelen worden er dan gesteund, wat houdt het nu eigenlijk precies allemaal in. Een blik op het overzicht door de jaren heen en de doelen die nu vastgesteld worden voor de komende editie (en daar blijven doelen en projecten bijkomen) geeft een heel mooi beeld van waar al dat geld aan wordt besteed.

 

Tijdens de teambijeenkomst werd ook een van de velen doelen uitgelicht. De gitaar die op het podium stond trok onze aandacht al en we haalden even de herinnering op van het indrukwekkende optreden van Luizter, tijdens een vorige teambijeenkomst. Dit zal ook vast weer iets heel moois gaan worden.

 

Maar eerst werd er een filmpje gestart waarin “de sterrenwachters” werden getoond. “De sterrenwachters” is een project voor kinderen met kanker. Maar niet zomaar een project. Het “We love Marie Fonds” heeft dit project gerealiseerd in samenwerking met Lilliputiens en Thais Vanderheyden. Sterrenwachters zijn popjes voor kinderen met kanker. Voor kinderen die een dappere strijd moet leveren. Hun eigen sterrenwachter biedt hen troost tijdens de zware behandelingen.

 

Marie De Decker was een prinsesje van 3 jaar oud. In juli 2011 Kreeg zij een zeldzame vorm van kanker. Marie leverden gedurende 7 maanden een zware maar hoopvolle strijd. Op 3 februari blijkt echter dat er niets meer gedaan kan worden. Prinses Marie sterft op 8 februari 2012…Niemand minder dan Marie’s moeder kwam ons in de zaal vertellen dat uit het gevoel van onmacht, frustratie en verdriet het idee van het “We love Marie Fonds” is ontstaan. Dat dit fonds staat voor doeltreffende hulp aan organisaties die werken met kinderen met kanker. En dat Roparun heeft bijgedragen aan de mogelijkheid om 1000 sterrenwachters te kunnen schenken aan ziekenhuizen en hoe blij en dankbaar zijn hier voor zijn. Dit komt dan wel even bij je binnen.

 

Arie Wezemer (persvoorlichter Roparun) begint vervolgens met het volgende gedeelte van de bijeenkomst. Hij wijst naar de gitaar en begint te vertellen over Lisanne Spaander, de Vechtersbaas die iedere Roparunner zeker kent. En niet alleen Roparunners kennen haar. Lisanne begon in 2014 aan haar strijd tegen botkanker en zingen is haar medicijn. Zij zingt letterlijk ellende weg. Neem alsjeblieft de tijd om haar verhaal en blogs eens te lezen, dan wordt jullie precies duidelijk hoe ze dit alles op deze krachtige manier doet. En dan begrijpen jullie direct waarom zij zo een bron van inspiratie en kracht is voor zovelen.

 

Wij wisten niet waar het verhaal naartoe ging toen Arie vertelde dat Lisanne hier zou staan om haar liedjes ten gehore te brengen. Ware het niet dat zij de vorige avond flinke problemen kreeg en dat er zelf een ambulance aan te pas is gekomen… Een staande ovatie nadat hij zei dat ze ondanks al die toestanden gewoon richting het Nieuwe Luxor is gekomen om alsnog haar prachtige muziek te spelen en te zingen. Nadat zij met haar kanjerketting van genadeloze lengte het podium betrad en vertelde wat haar was overkomen de avond ervoor en dat er wéér een plekje is gevonden in haar bekkengebied sloegen wij stil… Maar omdat muziek voor haar zo helend is had ze besloten om het gewoon te doen. De stilte brak zij met die dijk van een stem en dat mooie gitaarspel. “Vechtersbaas”, “Ik mis je” en “Droom, Doe, Durf en Deel” knalde recht onze harten in. En die laatste staat hier herhaaldelijk op repeat.

 

Sluit je ogen een seconde

zet een lach op je gezicht

zeg bedankt tegen het leven

voor de liefde en het licht

doe een wens voor iemand anders,

al lijkt het nog zo klein en stil

elke golf begint als rimpel

maar maakt altijd een verschil

 

Wji hebben nog nooit zoveel staande ovaties gezien als vandaag. En als het aan ons had gelegen dan stonden we daar nu nog te klappen voor Lisanne.

 

En zo hebben wij de zaal verlaten. Opgeladen, nee overladen met inspiratie, doorzettingsvermogen en kracht om er weer keihard voor te gaan. Voor ons Roparunners om door te gaan voor de volle 200% met waar wij met zijn allen mee bezig zijn en voor de lotgenoten die net als haar deze laffe ziekte aan het bestrijden zijn…

 

En ja er is nog zoveel nuttige info om te delen met achterban maar dat volgt later wel, hier laten we het bij. Het zijn overigens maar enkele kleine dingetjes hoor zoals totale routewijzigingen en een andere finishlocatie, slechts details dus ;).

2017 © Team Samen | Alle rechten voorbehouden | Webdesign door Internetbureau Antum